۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

سنت افطار را می توان به صورت فردی یا با هم دریک خانواده مسلمان انجام داد. هنگامی که اذان مغرب شنیده می شود، مسلمانان قبل از خواندن نماز مغرب با خوردن تنقلاتی مانند خرما ، آب یا آب میوه شروع به افطار می کنند.

سنت افطار را می توان به صورت فردی یا با هم دریک خانواده مسلمان انجام داد. هنگامی که اذان مغرب شنیده می شود، مسلمانان قبل از خواندن نماز مغرب با خوردن تنقلاتی مانند خرما ، آب یا آب میوه شروع به افطار می کنند. بعد از نماز مغرب رسم بر این است که با غذاهای مختلف از جمله برنج، مخلفات، سبزی و میوه شام کامل تری را ادامه دهند. سنت افطار نیز لحظه ای برای دور هم جمع شدن با خانواده و دوستان و تحکیم روابط اجتماعی است. این سنت ارزش های خوبی نیز دارد، مانند شکرگزاری، انضباط و خویشتن داری درحس گرسنگی و تشنگی.

اندونزی دارای تنوع فرهنگی جالبی است، بخصوص در ماه مبارک رمضان. این غنای فرهنگ اندونزی سنت های اکثر مسلمانان اندونزی را تقویت می کند، مانند افطار با هم و انتظار زمان افطار (Ngabuburit) به بدنبال لذت های آشپزی برای افطار.

 شش سنت متنوع و جالب افطاردر اندونزی به شرح ذیل است:

۱. افطار با هم یا دسته جمعی

تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

افطار با هم یا دسته جمعی یکی از سنت‌ های مردم اندونزی برای معاشرت با یکدیگر و صله رحم است و همچنین به عنوان رویدادی برای ملاقات با دوستان ، محل کار و دوستان قدیمی برای تبادل اخبار و غیره استفاده می‌شود. این فعالیت معمولاً از هفته دوم رمضان تا آخرین ماه رمضان انجام می شود، زیرا در هفته اول معمولا اولویت افطار با خانواده است.

۲. انتظار برای وقت افطار (Ngabuburit)

تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

یک سنت اندونزیایی که در ماه رمضان نباید از دست داد، Ngabuburit است. Ngabuburit یک زبان سوندایی است که به معنای انتظار برای افطار است، فعالیت ‌هایی مانند پیاده‌روی بدنبال آشپزی برای تعجیل (خوراکی سبک قبل از خوردن افطار و به محض اذان گفتن) که زمان افطار می ‌رسد.

۳. توزیع تعجیل

تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

یکی دیگر از سنت ها تعجیل رایگان غذا در مساجد، نمازخانه ها و حتی کنار جاده ها است. سنت تعجیل حتی مسلمانانی که به دلیل سفر یا در راه بودن و یا نیازمندان وقت افطار ندارند، درمیان انان توزیع می شود. بسته غذا تعجیل دارای انواع مختلفی از فرنی شیرین، کیک، تنقلات بازار، غذاهای سرخ شده و نوشیدنی های با طراوت است.

۴. اعتکاف در مسجد

تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

اعتکاف عبارت است از ماندن درمسجد با ذکرخدا یا نماز خواندن درطول شب است که از افطار دسته جمعی  در مسجد شروع و تا فرا رسیدن وقت سحر ادامه دارد. اعتکاف عموماً در ده شب آخر ماه مبارک رمضان با هدف استقبال از شب لیلة القدر انجام می شود.

۵. مدرسه شبانه روزی اسلامی کوتاه مدت

تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

مدرسه شبانه روزی اسلامی کوتاه مدت فعالیتی است که عموماً توسط مدارس انجام می شود تا دانش آموزان در انجام عبادات روزه جدی تر باشند. علاوه بر این دانش آموزان و طلاب دینی معمولاً درچندین مکان اطراف خانه مانند نمازخانه، مساجد و خانه معلمان دینی برای فراگیری معارف اسلامی در انتظار زمان افطار باقی می مانند.

۶. تلاوت قرآن دسته جمعی یا به اصطلاح اندونزیایی تدارس قرآن

تنوع سنت های  افطاری در اندونزی

تدارس قرآن فعالیتی است برای تلاوت قرآن دسته جمعی که توسط دو یا چند نفر با خواندن و حفظ قرآن در طول ماه رمضان از بعد از ظهر قبل از افطار تا شب بعد از نماز تراویح یا ساعت ده شب انجام می شود.

منابع: مجله تمپو

https://www.thejakartapost.com/

https://www.kompas.id/

https://en.tempo.co/

www.detik.com

کد خبر 23291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =